Gent plant Kapitein Zeppospark aan de Oude Dokken

Het stadsbestuur van Gent wil een park aan de Oude Dokken vernoemen naar Kapitein Zeppos, de held van de Vlaamse jeugdreeks uit de jaren 60. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bevestigt het kabinet van burgemeester Daniël Termont (SP.A) aan VRT NWS.

Als het stadsbestuur van Gent zijn zin krijgt, dan heet het geplande park rond het Houtdok aan de Oude Dokken over afzienbare tijd het Kapitein Zeppospark. Het schepencollege zal die naam binnenkort aan de gemeenteraad voorleggen, bevestigt het kabinet van burgemeester Termont.

Kapitein Zeppos is de held van de gelijknamige Vlaamse jeugdreeks uit de jaren 60. Wijlen Senne Rouffaer nam destijds de hoofdrol voor zijn rekening. Zijn personage reed en voer rond in het amfibievoertuig de Amphicar en dat is meteen de reden waarom Gent een park naar hem wil vernoemen: het komt langs het water te liggen en bovendien voer Kapitein Zeppos ooit echt met de Amphicar op het binnenwater van Gent.

In 2013 waagde Ben Roelants zich eveneens met de Amphicar op het binnenwater van Gent voor het programma "De televisieroute". Hij deed toen het verhaal van het amfibievoertuig en de opnames van weleer uit de doeken. Dat fragment kan u hieronder bekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen