Hulporganisatie vraagt infopunt voor transmigranten, zonder politie

De hulporganisatie vzw Humain vraagt een infopunt voor transmigranten. Een plek waar ze terecht kunnen met hun vragen zonder dat er politie in de buurt is. Liefst in Oostende.

De vzw Humain deed de oproep dinsdagavond op WTV, na het dodelijk ongeval van maandagavond op de snelwegparking op de E40 in Jabbeke. Toen kwam een transmigrant om het leven nadat hij wegvluchtte voor een politiecontrole. De hulporganisatie vraagt daarom een informatiepunt, een veilige plek, waar transmigranten terecht kunnen met al hun vragen, zonder te moeten vrezen voor een politiecontrole.

Oostende zou volgens vzw Humain de ideale plaats zijn voor zo'n informatiepunt. Vanaf 1 maart start daar een nieuwe ferryverbinding en dat zal hoe dan ook toch een aantrekkingsplaats worden voor transmigranten.