Ik ga op reis en ik neem mee… 2 achtergelaten honden

Op weg van Californië naar Colorado in december 2016 merkte Jordan Kahana plots, in het midden van de weg in een verlaten en woestijnachtig gebied, 2 kleine puppy’s op, die daar aan hun lot overgelaten waren. Hij stopte en pakte hen mee naar de dichtstbijzijnde veearts, omdat beide honden duidelijk uitgedroogd waren. Daar kreeg hij te horen dat de plaats waar hij de honden gevonden had, erg gegeerd was om ongewilde dieren achter te laten: het was er heet en droog en zo was men zeker dat de dieren uiteindelijk zouden sterven. Kahana kon hen na de behandeling niet achterlaten en besliste om ze te adopteren. Om uiteindelijk met hen Amerika te verkennen.

De 30-jarige Kahana op nieuwswebsite Inside Edition en aan ABC News: "Toen ik ze meenam, was ik niet zeker of ik ze kon houden. Maar ik dacht: "Dan vind ik wel een geschikt gezin voor hen." Want iedereen, na het horen van het verhaal hoe ik hen gevonden had, werd verliefd op die puppy’s. Het kon ook niet anders, zo lief dat ze waren!"

"Ik reis nog al veel alleen. Maar deze honden -ik noem ze Sedona en Zeus- zorgden ervoor dat ik gezelschap heb. Ik leg de achterbank van de jeep plat, leg er een matras op en daar voelen de honden zich dan goed."

"Het voelt soms nog wat surrealistisch aan, maar ik heb met hen de tijd van mijn leven. Je mag gerust zeggen dat de aanwezigheid van die dieren mijn leven grondig veranderd heeft."

Intussen heeft hij met zijn 2 honden meer dan 50.000 km rondgereisd, waarbij hij 35 staten en onder meer 12 nationale parken in de VS bezocht heeft. Ook stonden steden als Chicago, New York en Dallas op hun programma. Die reizen illustreert hij op zijn Instagramaccount, met foto’s die zijn volgers –een aantal dat almaar groeit- jaloers maken.

"Al is het niet altijd rozengeur en maneschijn als we op weg zijn. Nu gaat het al wat beter, maar tijdens de eerste reizen stonk de auto ronduit naar hondenpis", aldus Kahana nog, die eraan toevoegt dat hij "uitkijkt naar de avontuurlijke reizen die hij nog met hen zal maken".