VS onderzoekt vertragen van oudere iPhones

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de beurswaakhond SEC onderzoeken of Apple de beleggers wel correct en voldoende heeft geïnformeerd over een recente softwareupdate die oudere iPhones trager maakte.

Apple erkende eind vorig jaar dat het de snelheid van oudere iPhones bewust heeft teruggeschroefd. Dat gebeurde volgens het bedrijf omdat de batterij van de smartphones anders minder lang zou meegaan. Maar anderen beweerden dat Apple op die manier klanten ertoe zou willen bewegen sneller een nieuw toestel aan te schaffen.

Als goedmakertje heeft Apple de prijzen van vervangbatterijen flink verlaagd. Ook komt het Amerikaanse technologiebedrijf met een nieuwe softwareupdate die gebruikers meer inzicht moet geven in de levensduur van hun batterij.

Meer info

Met die tegemoetkomingen Apple rechtszaken van boze iPhone-gebruikers evenwel niet voorkomen. De technologiegigant zou de vraag hebben gekregen om bijkomende informatie te verschaffen.

Of het bedrijf daadwerkelijk op de vingers wordt getikt wegens gebrekkige communicatie over de kwestie, is nog onduidelijk. Het onderzoek bevindt zich naar verluidt nog in een vroeg stadium.