Metro tussen Brussel en de luchthaven van Zaventem?

Komt er een metrolijn tussen de het centrum van Brussel en de luchthaven van Zaventem? Als het van Brussels staatssecretaris Bianca Debaets afhangt wel. Dat staat in haar nieuwe boek: "Brussel, mijn weerbarstig lief".

"Brussel ontvangt jaarlijks 1 miljoen bezoekers. Dat gaat van pendelaars, over toeristen, naar zakenmensen. En die moeten vlot op de luchthaven geraken", zegt Debaets. "Bovendien is Brussel één van de grootste congressteden van Europa. Dan moet je voor goeie verbindingen zorgen." De komende maanden wil Debaets dan ook samenzitten met alle betrokken partijen. 

Telefoontje

De burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans is alvast te vinden voor het idee. "Mevrouw Debaets mag me zeker bellen, dit is een idee dat we alleen maar kunnen toejuichen. Hoe meer mensen de metro nemen, hoe minder auto's in het verkeer. Bovendien hoeft zo niemand meer de diabolo-taks te betalen." Dat is een toeslag van 5,25 euro die je nu standaard extra betaalt op de trein van en naar de luchthaven.