Jongeren uit Brugge vragen beelden van vechtpartijen in ruil voor naaktfoto's

Komen er opnieuw vechtfilmpjes aan uit Brugge? Jongeren roepen daar op het internet in ieder geval alweer toe op. Via de sociaalnetwerksite Instagram zetten ze anderen aan om expliciete beelden door te sturen van vechtpartijen. De jongeren beloven meer naaktfoto's van tieners.

De tieners verspreidden vanmorgen een foto van de borsten van een meisje. In ruil voor vechtfilmpjes beloven ze meer naaktfoto's. De foto van de borsten werd intussen wel weggehaald.

Zehbi's?

Het doet meteen denken aan de voormalige meisjesbende in Brugge: de Zehbi's. Het is niet duidelijk of zij achter die oproep zitten, maar enkele ex-leden van die Zehbi's zijn wel lid van de groep op Instagram. Op de pagina zie je verschillende ex-leden van de meisjesbende Zehbi's enthousiast reageren op de oproepen om geweld. De jongeren die achter dit account zitten, gaan in ieder geval nog een stap verder dan vechten omdat ze ook naaktfoto's verspreiden.

Foto van borsten verwijderd

Waarschijnlijk vragen de beheerders van het Instagramaccount vechtfilmpjes in ruil voor de naam van het meisje van wie ze een naaktfoto hebben gepost. Die foto is intussen wel verwijderd. Maar honderden volgers hebben de foto al gezien en kunnen verspreiden. De politie van Brugge onderzoekt de beelden.