Video player inladen ...

Michel ontmoet Poetin: "Europa en Rusland moeten naar de toekomst kijken"

Premier Michel heeft de Russische president Poetin ontmoet in zijn residentie buiten Moskou. Poetin wees bij het begin van de ontmoeting op de langdurige relaties tussen beide landen en zei te hopen dat het bezoek van Michel nuttig zal zijn voor de economieën van beide landen. 

Michel onderstreepte dat de relatie tussen Rusland en Europa hoogten en laagten kent, maar dat we buurlanden zijn en blijven. Hij zei ook te hopen dat ondanks de meningsverschillen er met Rusland structureel kan worden samengewerkt voor zaken waar er gemeenschappelijke belangen zijn, zoals de strijd tegen het terrorisme en de stabilisering van Libië. 

Ook over de situatie in Oekraïene moet het volgens Michel mogelijk zijn om een dialoog te openen "zonder taboe" (zie video hieronder). 

Video player inladen ...