Strenge straffen voor loverboys in Antwerpen

In Antwerpen zijn twee 21-jarige tienerpooiers veroordeeld tot 6 en 7 jaar cel. De twee hadden drie jonge tienermeisjes die gevlucht waren uit een instelling, gedwongen om in de prostitutie te stappen.

Contact via sociale media

In de zomer van 2016 benaderden ze een 14-jarige via Facebook. Nadat ze zei dat ze weg wilde uit haar instelling, pikten ze haar op. Ze moest haar identiteitskaart, busabonnement en gsm afgeven en werd ondergebracht in een appartement in Antwerpen.  Daarna publiceerden ze seksadvertenties met pikante foto's. Ze vroegen 150 euro voor "gewone seks". De tiener ontving 25 klanten en moest al haar geld afgeven. Ook een 16-jarige en een 15-jarige die hun instelling ontvlucht waren, werden in de prostitutie gedwongen
 

Enkelband

Op het moment van de feiten droegen de twee jongemannen een enkelband. Ze werden in september 2016 veroordeeld voor de seksuele uitbuiting van een 17-jarig meisje. Ze kregen toen celstraffen tot vier jaar.
 

Straffen 

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de twee nu veroordeeld tot zeven en zes jaar cel.