Video player inladen ...

Trucker rijdt dwars door eeuwenoude Nazcalijnen in Peru

Een vrachtwagenchauffeur is dwars door de eeuwenoude Nazcalijnen in Peru gereden. De Peruviaanse overheid heeft de trucker opgepakt, want het erfgoed is beschadigd.

De Nazcalijnen zijn geometrische tekeningen in het zand van de woestijn bij Nazca in Peru. Het gaat om tientallen figuren van dieren, maar ook geometrische vormen op een gebied van 750 vierkante kilometer die vermoedelijk tussen 200 voor en 900 na Christus zijn getekend in het zand. De tekeningen zien er vanop de grond uit als ploegvormen. Sinds de jaren 90 zijn de Nazcalijnen beschermd werelderfgoed.

Archieffoto van de Nazcalijnen, voor de beschadiging:

De lijnen in betere tijden 2013 ASAblanca

De site is op 27 januari ernstig beschadigd door een vrachtwagenchauffeur. De bestuurder van de truck negeerde volgens het Peruviaanse ministerie voor Cultuur verschillende waarschuwingsborden. De vrachtwagen heeft over een afstand van 100 meter diepe sporen achtergelaten in het woestijnzand en heeft daarbij drie geometrische figuren beschadigd. De overheid is een onderzoek gestart en heeft intussen de trucker opgepakt.

Bekijk hoe de trucker in het zand rijdt:

Video player inladen ...

Foto van de diepe vrachtwagengroeven in het zand:

Peruvian Ministry of Culture