Twee maanden rijverbod voor Wouter Vandenhaute wegens dronken rijden

De politierechtbank van Leuven heeft woensdag Wouter Vandenhaute veroordeeld wegens dronken rijden met de wagen. De topman van De Vijver Media kreeg twee maanden rijverbod en een boete van 1.600 euro, telkens effectief.

De 55-jarige Vandenhaute, gedelegeerd bestuurder van mediaholding De Vijver Media, waar onder meer het productiehuis Woestijnvis en tv-zenders VIER, VIJF en ZES deel van uitmaken, werd op 18 mei 2017 in Heverlee tegengehouden toen hij een eenrichtingsstraat langs de verkeerde kant indraaide.

In die deelgemeente van Leuven baat hij restaurant Couvert Couvert uit. Tijdens de controle bleek dat Vandenhaute onder invloed van alcohol was.
 
Voor de politierechter kon Vandenhaute niet rekenen op een gunstmaatregel of een straf met uitstel, omdat hij geen blanco strafblad heeft. Het rijverbod en de boete zijn effectief. Hij moet ook medische en psychologische proeven afleggen om later opnieuw te mogen rijden.