Video player inladen ...

Bakkerij Vangrootloon reageert op "Negerkop"-gebak

Bakkerij Vangrootloon heeft begrip voor de klacht over de naam van het gebak "Negerkop". Volgens de bakkerijketen zijn de tijden veranderd. De keten gaat op zoek naar een nieuwe naam.

De reactie volgt na een klacht over de naam van het gebak: negerkop. Een vrouw van Marokkaanse afkomst vond die naam kwetsend en ongepast, en signaleerde het aan Unia.  

Jan Massa van Vangrootloon: "Het is een gebakje dat al 90 jaar zo heet. Het is eigenlijk een typische bakkersterm, dus niet iets wat we zelf bedacht hebben. Maar we willen zeker een naamsverandering overwegen. We gaan klanten oproepen om een fijne nieuwe naam te bedenken. De tien beste inzendingen krijgen allemaal gratis koffie en gebak."

De klacht wekt ook veel reacties los van mensen die vinden dat een naamsverandering niet nodig is. Heel wat mensen begrijpen niet dat je beledigd kan zijn door de naam van een gebakje. Maar voor de bakkerij is het geen halszaak: "We willen sowieso niemand kwetsen, dus als we dan een goed alternatief vinden, is iedereen gelukkig."