Trump en de State of the Union, de Mia's en het Lichtfestival: dit is onze VRT NWS ochtendupdate

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn eerste State of the Union gehouden, in Brussel zijn de Vlaamse muziekprijzen de Mia's uitgereikt en in Gent gaat het Lichtfestival van start. Dit is onze VRT NWS ochtendupdate.

State of the Union van Donald Trump

In de Verenigde Staten heeft president Donald Trump zijn eerste State of the Union-toespraak gehouden in het Congres. Trump riep Republikeinen en Democraten op compromissen te sluiten en meningsverschillen opzij te schuiven. De Guantanamo-gevangenis beloofde hij open te houden. Lees hier meer. Lees en bekijk hier meer. Een analyse van Amerika-correspondent Björn Soenens kan u hier terugvinden.

Mia's

Gisteren zijn de Mia's, de Vlaamse muziekprijzen, uitgereikt. Pogroep Oscar and the Wolf heeft drie prijzen in de wacht gesleept. Met ook twee prijzen voor de groep Bazart en voor zangeressen Coely en Blanche, is dit jaar vooral jong talent beloond. Lees en bekijk hier meer.

Rijbewijs

Wie vanaf 1 juli zijn rijbewijs haalt, zal zes maanden later opnieuw naar de rijles moeten voor een terugkommoment. Op die extra opleiding krijgen de automobilisten onder meer een rijvaardigheidscursus. Jonge automobilisten hebben de neiging zichzelf te overschatten en de risico's te onderschatten, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Lees hier meer.

Lichtfestival

Vanaf morgen kunt u in Gent opnieuw 5 avonden lang naar het Lichtfestival. VRT NWS kon al eens gaan kijken. Lees en bekijk hier meer.