Jasper Jacobs

Zware straffen voor jonge tienerpooiers

In Antwerpen zijn twee 21-jarige tienerpooiers veroordeeld tot 6 en 7 jaar cel. De twee hadden drie jonge tienermeisjes die gevlucht waren uit een instelling gedwongen om in de prostitutie te stappen. Ze kwamen in contact met de meisjes via sociale media en waren niet aan hun proefstuk toe. Op het moment van de feiten zaten ze thuis met een enkelband, nadat ze waren veroordeeld voor de seksuele uitbuiting van een 17-jarig meisje.

De twintigers gingen volgens de rechtbank actief op zoek naar kwetsbare meisjes. In de zomer van 2016 benaderden ze een 14-jarige via Facebook. Nadat ze zei dat ze weg wilde uit haar instelling, pikten ze haar op. Ze moest haar identiteitskaart, busabonnement en gsm afgeven en werd ondergebracht in een appartement in Antwerpen.  Daarna publiceerden ze seksadvertenties met pikante foto's. Ze voregen 150 euro voor "gewone seks". De tiener ontving 25 klanten en moest al haar geld afgeven. 

Het 14-jarige meisje was niet het enige slachtoffer. Ook een 16-jarige en een 15-jarige die hun instelling ontvlucht waren, werden in de prostitutie gedwongen. Op het moment van de feiten droegen de twee jongemannen een enkelband. Ze werden in september 2016 veroordeeld voor de seksuele uitbuiting van een 17-jarig meisje. Ze kregen toen celstraffen tot vier jaar.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de twee nu veroordeeld tot zeven en zes jaar cel.