Julian Fellowes

"Opvolger" van "Downton Abbey" verschijnt in 2019

NBC heeft 10 afleveringen van "The gilded age" besteld bij Julian Fellowes, de scenarioschrijver van "Downton Abbey". De nieuwe reeks speelt zich af in New York in de jaren 1880 en verschijnt volgend jaar.

Goed nieuws voor fans van "Downton Abbey", of toch voor fans die houden van de scenario's van de bejubelde Britse reeks: scenarist Julian Fellowes gaat het script voor 10 afleveringen van "The gilded age" schrijven, een nieuwe serie van NBC die in 2019 verschijnt.

"The gilded age" speelt zich af in New York in de jaren 1880 in het gelijknamige tijdperk van steenrijke industriëlen die toen de Amerikaanse economie en maatschappij domineerden.

NBC klopte al in 2012 bij Fellowes aan voor "The gilded age", maar toen was hij nog te druk bezig met "Downton Abbey". Intussen is die reeks afgelopen en heeft hij wel tijd.

"Het scenario van "The gilded age" schrijven is een droom die uitkomt", citeert Deadline Fellowes. "Deze periode in de Amerikaanse geschiedenis fascineert me al vele jaren. NBC geeft me nu de kans om dit verhaal aan een modern publiek te vertellen."