Advocaat van Weinstein: "Verkrachting van Rose McGowan is brutale leugen"

De Amerikaanse actrice Rose McGowan, die als een van de eerste vrouwen filmproducent Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel wangedrag, heeft haar ervaringen gebundeld in een boek en documentairereeks. Dat is ook de advocaat van Weinstein niet ontgaan. "Een brutale leugen", omschrijft hij de verkrachtingszaak.   

McGowan doekt in het boek "Brave" en de reeks "Citizen Rose" uit de doeken wat er juist gebeurde die dag op het Sundance Festival in 1997. De actrice spreekt over verkrachting na een vergadering. Daarbij zou Weinstein haar hebben uitgekleed en haar in een badkamer tot orale seks gedwongen hebben. Weinstein houdt al een hele tijd de lippen stijf op elkaar, maar zijn advocaat reageert nu toch en noemt de verkrachting een "brutale leugen".

Hij haalt ook twee getuigen aan die kunnen bevestigen dat de seks mét wederzijdse toestemming gebeurde. McGowan zou de dag nadien wel spijt hebben gekregen. De getuigen zijn de voormalige manager van McGowan en acteur Ben Affleck.  

McGowan haalt op Twitter uit naar Weinstein. "Je zal branden in de hel. Val van de planeet af", klinkt het duidelijk boos en met veel gevloek.

Meest gelezen