Ambtenaar licht gemeente Ternat voor 7.000 euro op

In Ternat heeft een ambtenaar de gemeente voor 7.000 euro opgelicht. Hij stuurde een tijdlang facturen voor diensten die hij eigenlijk niet had verleend.

"In maart vorig jaar werd ik voor de eerste keer op de hoogte gesteld van de mogelijke fraude," vertelt burgemeester Luc Wachtelaer. "Onze diensten hebben de zaak onderzocht en toen bleek dat de man in kwestie valse facturen had uitgeschreven."

Bij de controle bleek dat de man de gemeente voor een nog groter bedrag had opgelicht dan eerst gedacht. "We hebben dat ook onomstotelijk kunnen bewijzen. In totaal gaat het om facturen van zo'n 7.000 euro. Hij stal ook materiaal van de gemeente voor eigen gebruik." De man ontkende de feiten eerst, maar toen het parket er werd bijgehaald besloot hij toch om alles toe te geven.

Intussen heeft de ambtenaar het geld en het materiaal teruggegeven. Het gemeentebestuur van Ternat wil nu dat er een onderzoek komt om te bekijken of het interne onderzoek naar die fraude correct is verlopen. "Ik wil volledige transparantie en er moet een nieuw controlesysteem komen binnen onze gemeente," aldus burgemeester Wachtelaer.