"Black panther" nu al meest verkochte superheldenfilm in VS

"Black panther" heeft het record van meeste tickets in voorverkoop  voor een superheldenfilm ooit in de VS verbroken. Dit zegt ticketingsite Fandango. Op die manier stoot de nieuwste van Marvel Studios "Batman vs Superman" van zijn troon.

"Black panther" de nieuwste superheldenfilm van Marvel Studios is nu al de meest verkochte film in zijn genre in voorverkoop ooit in de VS. Disney kan zichzelf weer in de handen wrijven, sinds hun overname van Marvel Studios brengen ze de ene na de andere superheldenhit uit. Ook "Black panther" is hierop geen uitzondering.

De officiële Amerikaanse release van de nieuwe avonturen van T'Challa/Black panther (Chadwick Boseman) valt pas op 16 februari, maar de prent heeft in voorverkoop nu al meer dan 100 miljoen dollar (meer dan 80 miljoen euro) opgebracht.

Bij ons in België is het niet zo populair, maar de Amerikanen hebben de gewoonte hun bioscoopbezoek te plannen via online ticketingsites zoals Fandango.  Die laat nu weten dat "Black panther" het vorige record van "Batman vs Superman" (2016) heeft verbroken.

Opvallend zwarte cast

Opvallend aan het Amerikaanse succes is dat "Black panther" voornamelijk met een cast van zwarte acteurs werkt. De hoofdrollen worden uitsluitend vertolkt door zwart en vooral nieuw talent als Chadwick Boseman, Michael B. Jordan en Lupita Nyong'o. Ook de soundtrack, geproduced door hiphopicoon Kendrick Lamar, geeft de film een Afro-Amerikaans karakter. In tijden van 'Black live matters' en racistische uitspattingen van President Trump is dit op zijn minst een opmerkelijk gegeven. 

T'Challa

De film zelf vertelt het verhaal van T'Challa. Het personage verscheen eerder al in "Captain America: civil war" (2016), maar krijgt nu dus een volledig eigen verhaallijn. In de film krijgen we te zien hoe T'Challa of Black panther terugkeert naar zijn thuisland Wakanda, een verscholen Afrikaans paradijs. In "Civil war" zagen we hoe zijn vader, de koning van Wakanda het leven moest laten na een aanslag op de verenigde naties. T'Challa zal dus nu de troon bestijgen en meteen op royale wijze zijn kwetsbare koninkrijk moeten verdedigen.

Voor de Belgische superheldenfans is er goed nieuws. Bij ons komt de film twee dagen eerder uit, dus op 14 februari. Een ticket voor twee in voorverkoop is misschien wel het ideale Valentijnsgeschenk.