Videospeler inladen...

De Mozaïek uit Kessel-Lo wint anti-pestenprijs

De vrije lagere school De Mozaïek uit Kessel-Lo wint de Pesten-dat-kan-niet-prijs. De school past een Finse methode toe tegen pesten met de naam KIVA. Dat betekent leuk of fijn in het Fins.

Pieter Indesteege, de zorgcoördinator van de school, is trots op de prijs. "Wat wij concreet doen, is elke maand een KIVA-dag organiseren. We spelen dan een toneel dat kan gaan over pesten of met de boodschap dat iedereen hoort bij de groep. Die dag geven we ook les over KIVA. De dag sluiten we af met een grote activiteit waarbij we werken rond verbondenheid met heel de school samen. Onze kinderen gaan door deze dag bewust naar pesten kijken. Ze leren ook om pestsituaties te melden." 

De school krijgt een cheque ter waarde van 2.500 euro. De Pesten-dat-kan-niet-prijs wordt morgen uitgereikt bij het begin van de Vlaamse Week tegen pesten.

Meest gelezen