Keuringsbewijs meldt binnenkort of je lage-emissiezones binnen mag

Wie zijn auto laat keuren zal op het keuringsbewijs ook een waarschuwing zien als de auto bepaalde lage-emissiezones niet meer binnen mag. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Uit een bevraging van mobiliteitsvereniging VAB bleek dat heel wat automobilisten niet wisten of ze met hun auto de lage-emissiezones van Antwerpen of Brussel binnen mogen.

Bestuurders zullen op hun keuringsbewijs een waarschuwing krijgen dat ze mogelijk bepaalde steden niet meer in mogen. Volgens minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zou dat kunnen vanaf eind mei.

De melding op het keuringsbewijs zal echter niet expliciet zeggen of je Antwerpen of Brussel binnen mag. Dat komt omdat de lage-emissiezones in beide steden verschillende voorwaarden hanteren. "We willen vooral een waarschuwing geven en mensen aanmoedigen om te kijken op LEZ.be", aldus Weyts.

Mobiliteitsvereniging VAB maakte bekend dat veel mensen niet weten of ze met hun auto in een lage-emissiezone mogen rijden. Dat blijkt uit een bevraging van 2.000 leden. De helft van de bevraagden wist niet of hun wagen onder de LEZ-wetgeving valt.

De waarschuwing op keuringsbewijzen zal afgeleverd worden in alle Vlaamse keuringscentra. De Brusselse keuringscentra geven dergelijke waarschuwing nu al.

Meest gelezen