KMSKA (archieffoto).

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen stelt openingsdatum uit

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen zal dan toch niet de deuren heropenen in september 2019. De werkzaamheden blijken te complex. Het museum schuift voorlopig geen nieuwe deadline naar voren.

Sinds 2011 ondergaat het KMSKA een grondige renovatie die het gebouw uit de 19e eeuw ook 40 procent groter moet maken. Normaal zou het museum in september 2019 opnieuw de deuren openen, maar die deadline haalt het niet.

Als reden schuift het KMSKA de complexiteit van de werkzaamheden naar voren. Zo zijn extra funderingen nodig en blijkt het verwijderen van asbest arbeidsintensiever dan gedacht.

Daarnaast veroorzaken verschillende nevenprojecten vertraging. Het gaat dan om de ICT-bekabeling, de bouw van een laadplatform voor kunstwerken, de aanleg van de tuin (zie illustraties onder) of de restauratie van de gevel. Die laatste 2 projecten starten overigens in de loop van 2018.