Lastige ochtendspits op E17 door ongevallen: "Mijd snelweg van Gent naar Frankrijk"

Er is vanochtend grote verkeershinder op de E17 richting Frankrijk ter hoogte van Kortrijk-Oost. Daar zijn twee rijstroken versperd. Ook tussen Antwerpen en Gent staat er een file door een ongeval tussen Lokeren en het parkeerterrein in Kalken.

Het eerste ongeval gebeurde vanochtend in Kortrijk-Oost. Daar is een lichte vrachtwagen gekanteld. Hierdoor is de snelweg helemaal versperd in de richting van Frankrijk. De VRT-verkeersredactie raadt aan om de snelweg hier helemaal te mijden,  omdat het verkeer er zo goed als stil staat.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt bestuurders die van Gent richting Frankrijk moeten aan om om te rijden via Brugge. Ook richting Gent staat al een file, een kijkfile.

Elders op de E17, tussen Antwerpen en Gent staat er ook file. Dat komt door een ongeval met vijf voertuigen tussen Lokeren en het parkeerterrein in Kalken, in de richting van Gent. Er staat een file vanaf Waasmunster. De wachttijd loopt er op tot ruim 45 minuten.  Om 8.45 uur meldde Touring Mobilis dat het ongeval afgehandeld was.