Jasper Jacobs

Medialaan en De Persgroep Publishing worden één bedrijf

De Persgroep Publishing en Medialaan smelten samen tot één mediabedrijf. Na de eerdere goedkeuring eind december 2017 door de Belgische Mededingingsautoriteit, is de transactie tot de overdracht van de Medialaanaandelen van Roularta naar De Persgroep definitief afgerond. Dat meldt De Persgroep.

Medialaan is de moederholding van onder meer VTM, Q2, Q-Music, Vitaya en JOE. De Persgroep Publishing geeft onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en Dag Allemaal uit.

De Persgroep, die volledige eigenaar is van De Persgroep Publishing, wordt nu de enige aandeelhouder van Medialaan. De nieuwe organisatie krijgt het komende jaar verder vorm met de bedoeling om dit jaar nog operationeel te zijn. Peter Bossaert wordt de nieuwe CEO van de mediagroep.

De gefuseerde onderneming, die ook een nieuwe naam krijgt, zal 1669 mensen tewerkstellen en een jaarlijkse omzet maken van 625 miljoen euro.