Reporters

Michelle Obama verklapt wat er in de geschenkdoos zat die ze van Melania Trump kreeg

De beelden zijn viraal gegaan op de dag van de inauguratie van Amerikaans president Donald Trump: Michelle Obama die geen blijf weet met een onverwacht geschenk van de kersverse first lady Melania Trump. Maar wat zat er nu eigenlijk in die turquoise geschenkdoos met witte strik? Michelle verklapte het gisteren aan talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres.

Even terug de tijd in. 20 januari 2017, de inauguratie van Donald Trump als president: traditiegetrouw gaat de nieuwe president een laatste keer op de koffie bij de aftredende president. Voor de Obama's dus een belangrijk moment, want het zijn hun laatste uren op het Witte Huis. De begroeting tussen de Trumps en de Obama's verloopt hartelijk, maar er is een kort ongemakkelijk moment tussen Michelle Obama en Melania Trump.

Melania had voor de gelegenheid een cadeautje meegebracht, maar dat stond duidelijk niet in het draaiboek. Michelle neemt de geschenkdoos aan, maar verwarring troef en haar gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen (zie foto onder). Galant als hij is, zorgt echtgenoot Barack Obama voor de oplossing. Hij neemt het cadeau over en legt het netjes binnen. De hashtag #awkward circuleert meteen op Twitter.

VRT

Bekijk hier de beelden nog eens:

Maar wat zat er nu in die doos van Tiffany's?

In de avondshow van Ellen DeGeneres licht Michelle een jaar ná de feiten alles toe. "Er is zoiets als protocol. Ik wist niet wat gedaan met het cadeau. Niemand - van de medewerkers - kwam het halen. Ik twijfelde of het mee op de foto moest, en toen bracht mijn man soelaas", vertelt Michelle.

De geschenkdoos werd uiteraard ondersteboven gedraaid op het internet. Het bleek er eentje te zijn van Tiffany's & Co., de bekende juwelier. Zou Michelle haar juwelencollectie hebben kunnen uitbreiden? Helaas, er zat géén halssnoer of ander juweel in. "De doos bevatte een mooie fotokader", aldus Michelle.