Nintendo komt (opnieuw) met een Super Mario-film

De Japanse game-gigant Nintendo plant opnieuw een film rond Super Mario, de iconische loodgieter met rode pet en snor uit de spelletjes. Na de filmflop uit 1993 slaat Nintendo deze keer de handen in elkaar met de makers van de populaire "Verschrikkelijke ikke"-reeks en de "Minions".  

Ninteno richt niet langer zijn pijlen op games alleen. Deze keer zoekt het een publiek in de bioscoopzalen. In de jaren 90 waagde de gigant ook al de sprong met "Super Mario Bros.". Dat was echter geen animatiefilm, maar een film waarin Super Mario en Luigi-met-de-groene-pet werden vertolkt door echte mensen. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de film deed de kassa totaal niet rinkelen.   

Ditmaal zijn we 25 jaar later en wordt geopteerd voor een animatiefilm met de sterke studio Illumination Entertainment. Verdere details zijn niet bekend. Het is dus koffiedik kijken wanneer de film uitkomt en wie de stemmen van Mario en Luigi voor zijn rekening neemt.