Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Oostenrijk gaat vereniging verbieden die nazi-liederen eert

Oostenrijk gaat een vereniging ontbinden die pangermaanse ideeën aanhangt en nazi-liederen in ere houdt. Dat is merkwaardig omat de uiterst rechtse Volkspartij  FPÖ mee in de regering Kurz zit.  

Maar ook zij moet mee nu onthuld werd dat Germania in Wiener Neustadt radicale anti-semitische teksten in zijn liedboek staan heeft, die de holocaust aanprijzen. Voor FPÖ is het vervelend dat een rijzende ster van de partij, Udo Landbauer, ondervoorzitter is van Germania.

Landbauer trekt de lijst bij de provinciale verkiezingen in Neder-Oostenrijk volgende zondag. Vier leden van Germania zijn voor ondervraging opgebracht. Germania is één van de talloze studentenorganisaties - Burschenschaften - die in de Eerste Wereldoorlog zijn gesticht en bijzonder nationalistisch zijn. Vrouwen worden niet toegelaten.