Video player inladen ...

Operatie “Poppy Flight”: legerhelikopter op bezoek bij 11 scholen

Verschillende Belgische scholen hebben het leger over de vloer gekregen. Met de operatie "Poppy Flight" wil Defensie 100 jaar Eerste Wereldoorlog herdenken. En tegelijk hopen ze jongeren ook warm te maken voor het leger.

Defensie besteedt uitgebreid aandacht aan de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. In het laatste herdenkingsjaar doen ze dat onder meer met operatie “Poppy Flight”. Twee A109 helikopters van de luchtmacht gaan op bezoek in elf scholen in de hoofdsteden van de verschillende provincies en in Brussel.

Elke school mag twee leerlingen afvaardigen om mee te vliegen met een helikopter. Tijdens de vlucht nemen de leerlingen een herinneringspakket in ontvangst namens hun school. Hierin zit lesmateriaal zoals een boekenpakket dat kan dienen bij lessen over oorlog en vrede.

Defensie gebruikt dit event ook om reclame te maken voor militaire jobs. In 2018 zal Defensie 160 officieren, 600 onderofficieren en 810 soldaten en matrozen aanwerven, een totaal van 1570 rekruten.