Sam De Graeve wordt crossmediaal uitgever bij Borgerhoff & Lamberigts

Sam De Graeve, in het verleden aan de slag bij mediabedrijven waaronder de VRT, Humo en Woestijnvis, stapt over naar de groep Borgerhoff & Lamberigts. Hij wordt crossmediaal uitgever en koestert de ambitie om met creatief volk belangwekkende boeken, televisie en andere content te ontwikkelen.  

De 47-jarige De Graeve is de zoon van Knack-cartoonist "Ian" de Graeve. Hij werkte voor verschillende kranten en magazines en werd in 2010 ook even co-hoofdredacteur van Humo. Hij maakte de overstap naar Woestijnvis om er onder meer aan de slag te gaan als einderedacteur van het quizprogramma "De slimste mens ter wereld".

Steven Borgerhoff is "erg blij" met de creatieve versterking van Sam. "Samen met hem kunnen we verder bouwen aan de ambities van het productiehuis, en blijven inzetten op eigen formats."

Kristof Lamberigts popelt naar eigen zeggen "om de inspirerende creativiteit van Sam vertaald te zien in een verrijking van ons aanbod boeken en andere content, en zo onze positie als toonaangevende uitgeverij mee vorm te geven".

Naast een uitgeverij is Borgerhoff & Lamberigts een productiehuis. Het maakte in het verleden programma's als "Het blijft in de familie", "Spul", "Het voordeel van de twijfel", "Boudewijn", "Fans of Flanders" en "Het eerste kwartaal" voor Canvas, "Voor altijd" voor Eén, "The sky is the limit" en "The show must go on" voor Vier en "Lotgenoten" voor VTM.