BELGA/VERGULT

Schietpartij aan Brusselse schoolpoort

De Brusselse jeugdrechter heeft twee minderjarigen geplaatst in een gesloten instelling na een schietpartij aan de schoolpoort van het atheneum in Sint-Lambrechts-Woluwe. 

“Dinsdagochtend werd een meisje lastig gevallen door een medeleerling”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. “Een vriend is tussenbeide gekomen om het meisje te beschermen en zou daarbij een slag hebben uitgedeeld. Rond de middag is de belager van het meisje teruggekeerd en hij zou een of meerdere schoten hebben gelost naar de vriend van het meisje. Gelukkig zijn daarbij geen gewonden gevallen.”

Het parket startte onmiddellijk een onderzoek en liet tien huiszoekingen uitvoeren bij leerlingen van de school. “Uiteindelijk zijn twee minderjarigen opgepakt en voorgeleid bij de jeugdrechter”, zegt Ine Van Wymersch. “Die plaatste hen in een gesloten jeugdinstelling. Ze worden verdacht van poging moord, belaging en bedreigingen. Het vuurwapen is nog niet teruggevonden.”