Songfestivalwinnaar Sobral zingt na harttransplantatie "Landslide" van Fleetwood Mac

Songfestivalwinnaar Salvator Sobral (28) heeft deze week een video gepost op Facebook waarin hij "Landslide" van Fleetwood Mac zingt voor zijn fans. Sobral revalideert van een harttransplantatie en laat weten dat hij "optreden" heeft gemist.

Het was vorig jaar in mei al duidelijk dat de Portugese Sobral met zware gezondheidsproblemen kampte. Hartproblemen werd gezegd, want hij liep met zijn zwakke gezondheid niet te koop. Sobral werd ook bijgestaan door een medisch team tijdens de repetities, zijn zus moest zelfs eens invallen. Sobral slaagde er uiteindelijk in om zijn land de eerste overwinning ooit op het Songfestival te schenken en dat met het ingetogen liefdeslied, "Amar pelos dois".

Sobral werd echter eind september opgenomen in het ziekenhuis, in afwachting van een donorhart. Dat hart kwam er in december. Hij geloofde van in het prille begin al in een goede afloop. Hij lijkt alvast op de goede weg en trakteert nu zijn fans op een optreden via sociale media. Hij heeft naar eigen zeggen "de muziek en het optreden gemist".

Sobral brengt aan zijn piano "Landslide" van Fleetwood Mac: