Tien leden van Roemeense dievenbende opgepakt

Bij een politieoperartie in Vorst, Brussel, Schaarbeek, Sint-Genesius-Rode, Sint-Jans-Molenbeek en Jette zijn tien verdachten opgepakt. Het gaat vermoedelijk om leden van een Roemeense dievenbende. 

De speurders troffen dure sportkledij en -schoenen aan, net als merkkledij, parfums, horloges, gereedschappen, sigaretten en geld. De tien verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

Aanleiding van de politieactie was de routinecontrole op 24 oktober in Ham (Limburg) van een voertuig met Roemeense nummerplaat. De drie inzittenden konden geen uitleg geven voor hun aanwezigheid in de streek en gezien de prioriteit die het parket van Limburg aan de aanpak van woninginbraken geeft, werd de federale gerechtelijke politie van Limburg belast met verder onderzoek.

Al snel bleek dat de drie Roemenen deel uitmaakten van een grotere rondtrekkende Roemeense bende die over het land inbraken pleegde in handelszaken. Ze hadden hun thuisbasis in Brussel en stockeerden hun buit in garageboxen. Gisteren werd een deel van de groep door de speciale eenheden van de federale politie opgepakt in Brussel.

Vandaag werden nog eens acht huiszoekingen uitgevoerd in opdracht van de Limburgse onderzoeksrechter in en rond Brussel. In totaal werden tien verdachten opgepakt. Bij de hele operatie werd een tachtigtal politiemensen ingezet. Naast de teruggevonden buit, nam de politie ook nog vier voertuigen in beslag.