Vrouw die tweelingdochters probeerde te vermoorden krijgt opvallend minder zware straf in beroep

Een vrouw van 51 uit Schoten die haar tweelingdochters probeerde te vermoorden, is veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan 4 jaar effectief. Dat heeft het Antwerpse hof van beroep beslist. De straf is een pak minder dan in eerste aanleg, toen kreeg ze 14 jaar cel. 

In de nacht van 27 op 29 september 2015 wilde de moeder haar 15-jarige tweelingdochters de keel doorsnijden. Daarna wou ze ook zelf uit het leven stappen. De vrouw had haar moordplan tot in detail voorbereid. Zo had ze haar wekker gezet om 2 uur 's nachts, zodat de meisjes zeker lagen te slapen. ’s Nachts ging ze op de rand van het bed zitten en probeerde ze één van haar dochters de keel over te snijden. De dochter schrok wakker en kon door haar geschreeuw haar tweelingzus alarmeren. Het meisje raakte zwaargewond. De tweeling kon uiteindelijk met behulp van de nanny hun moeder overmeesteren en kalmeren. 

In eerste aanleg had de vrouw een strenge straf gekregen voor haar daden. Ze moest 14 jaar de cel in. Maar het hof van beroep oordeelde anders. De vrouw werd veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar, waarvan 4 jaar effectief. Volgens haar advocaat zal ze nu snel kunnen vrijkomen.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het nummer 1813 of de website zelfmoord1813.be.