VRT NWS Middagupdate: Nooit zo weinig dronken bestuurders, waterschaarste in Kaapstad en verdwijnt Doel dan toch?

Er werden nog nooit zo weinig dronken bestuurders betrapt als tijdens de voorbije bobcampagne. Als het van minister Weyts afhangt, verdwijnt Doel. En in Kaapstad wordt de waterrantsoenering vanaf vandaag nog strenger. Dat zit er in onze VRT NWS Middagupdate. 

Nooit zo weinig dronken bestuurders

Sinds de start van de bobcampagnes in 1995 zijn er nog nooit zo weinig dronken bestuurders betrapt als tijdens de voorbije bobcampagne. Van de 438.800 bestuurders die moesten blazen, hadden er 9.219 een of meerdere glazen te veel gedronken. Dat komt overeen met 2,1 procent. Lees hier meer. 

Verdwijnt Doel dan toch?

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts stelt een nieuw scenario voor de uitbreiding van de Antwerpse haven voor waarin het polderdorp Doel verdwijnt. De minister lanceert het idee omdat de 8 andere plannen die op tafel lagen volgens hem tekortschieten. Het actiecomité Doel 2020 reageert furieus. Lees en bekijk hier meer. 

Waterschaarste in Kaapstad

Door de grote waterschaarste in Zuid-Afrika wordt de waterrantsoenering voor de inwoners van Kaapstad vanaf vandaag nog strenger. Wie in de stad woont, mag nog maar 50 liter water per dag verbruiken. Het was al verboden om privé-zwembaden met drinkbaar water te vullen, om tuinen te besproeien en om auto's schoon te maken. Als het niet snel gaat regenen, dreigt de kraan helemaal dicht te gaan tegen midden april.  Lees hier de getuigenis van een Vlaming die in Kaapstad woont.