VRT NWS Ochtendupdate: Ivo Poppe schuldig aan 5 moorden, start Tournée Minérale en 1 jaar lage-emissiezone in Antwerpen

Een jury heeft gisteravond geoordeeld dat de gewezen West-Vlaamse diaken Ivo Poppe schuldig is aan de moord op 5 mensen. Vandaag beginnen zo'n 90.000 Belgen aan de tweede editie van Tournée Minérale. En de meest vervuilende auto's mogen al een jaar lang de binnenstad van Antwerpen niet meer in. Deze verhalen zitten in onze VRT NWS Ochtendupdate. 

Verpleger veroordeeld voor moord

De gewezen West-Vlaamse diaken Ivo Poppe is schuldig aan de moord op vijf mensen, onder wie zijn moeder en zijn schoonvader. Poppe pleegde de feiten in het ziekenhuis van Menen, waar hij als verpleegkundige werkte. Hij beweerde altijd dat hij de mensen uit hun lijden wilde verlossen. Hij riskeert een levenslange celstraf. Lees en bekijk hier meer.  De strafmaat wordt vandaag bepaald. 

Start 2e editie Tournée Minérale

Vandaag start de tweede editie van Tournée Minérale, een preventiecampagne rond alcoholgebruik. Zo'n 90.000 Belgen hebben zich ingeschreven. Vorig jaar beloofden meer dan 122.000 mensen om de hele maand geen alcohol te drinken en de grote meerderheid van hen slaagde daar ook in. Lees hier meer over Tournée Minérale.  U wilt weten wat een maand zonder alcohol met uw lichaam doet? Lees het hier. 

1 jaar lage-emissiezone in Antwerpen

De lage-emissiezone in Antwerpen bestaat vandaag precies één jaar. Antwerpen was de eerste stad in België die een zone invoerde waar de meest vervuilende auto's niet meer in mogen. De stad wil zo de luchtkwaliteit in het centrum verbeteren. De Vlaamse Milieumaatschappij maakt de resultaten van de metingen in het najaar bekend. Is de lucht nu ook schoner in Antwerpen? Lees het hier.  Op uw keuringsbewijs zult u binnenkort ook een waarschuwing zien dat u mogelijk bepaalde steden niet meer in mag met uw auto. Lees er hier alles over.