"Rhythm inside" van Loïc Nottet verkozen tot beste Belgische Songfestivallied

"Rhythm inside" van Loïc Nottet is door de bezoekers van songfestival.be uitgeroepen tot beste Songfestivallied van België. "City lights" van Blanche werd tweede. Tom Dice met "Me and my guitar" is met zijn vierde plaats de beste inzending uit Vlaanderen. 

Er liep een stemming van drie maanden om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk won Loïc Nottet met "Rhythm inside".

Nottet, aangeduid door de Franstalige openbare omroep RTBF, werd drie jaar geleden vierde op het Songfestival in Wenen. Loïc is zelf opgetogen met het nieuws. "Als ik terug luister naar de eerste versie van "Rhythm inside" en zie waar ik nu sta, dan voel ik me heel gelukkig. Het Songfestival was een groot avontuur, ik heb zoveel geleerd over mezelf als tiener."

Blanche, de kandidate van vorig jaar, werd tweede en de enige Belgische winnares van het Songfestival Sandra Kim haalde met "J'aime la vie" brons. Tom Dice en Urban Trad vervolledigen de top vijf. In totaal waren er zestig Belgische inzendingen.

Songfestival.be ontving honderden stemmen: 45 procent kwam uit Vlaanderen, 9 procent uit Brussel en Wallonië en 31 procent uit andere delen van de wereld. Over de resterende 15 procent is niets geweten.

Bekijk de volledige resultaten op de website songfestival.be.