Video player inladen ...

Bpost trekt tarieven voor binnenlandse post op met gemiddeld 4,7 procent

Bpost past vanaf 1 maart 2018 haar tarieven voor binnenlandse post aan. In totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2018 gemiddeld ongeveer 4,7 procent bedragen.

Bij aankoop van 10 zegels of meer zal de prijs voor een postzegel vanaf 1 maart 2018 voor een genormaliseerde zending binnen België 0,84 euro bedragen. Vandaag is dat 0,74 euro. Voor diezelfde postzegel per stuk, betaalt u vanaf 1 maart 0,87 euro tegenover 0,79 euro nu.

De prijs voor een genormaliseerde zending binnen Europa verhoogt naar 1,30 euro bij een minimum aankoop van 5 zegels en naar 1,36 euro als u de postzegels per stuk koopt . Voor zendingen buiten Europa gaat het tarief vanaf 5 postzegels 1,52 euro bedrage. Per stuk is dat 1,58 euro.

In het totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2018 gemiddeld 4,7 procent bedragen. Volgens Bpost houdt die prijsverhoging - zoals voorzien in de wet - rekening met de inflatie en de jaarlijkse volumedaling van de briefwisseling.

"Lagere prijzen dan gemiddeld"

Met de nieuwe tarieven situeert Bpost zich naar eigen zeggen in de middengroep van de Europese postoperatoren en onder de gemiddelde prijs van 0,91 euro van een binnenlandse postzegel binnen de EU.

Een geplande prijsverhoging voor postzegels vorig jaar werd door postregulator BIPT geweigerd. Die beslissing werd midden oktober 2017 in beroep bevestigd door het Marktenhof.