Brussels Riolenmuseum zoekt foto's van graffiti in toiletten

Eind april opent in het vermaarde Riolenmuseum aan de Anderlechtse poort in Brussel de tentoonstelling "protest in het toilet". U kan daaraan meewerken door foto's van graffiti in urinoirs die u zijn opgevallen door te sturen naar het museum.   

Het initiatief kadert in de herdenking van mei 1968, onder de titel "2018, een jaar van contestatie, een initiatief van de Brusselse schepen van cultuur. De meeste graffiti in openbare toiletten protesteren ergens tegen. Het museum verwacht foto's via mail, sociale media en op ouderwetse analoge filmpjes. Alle opnames van tekeningen, krabbels, kreten, tags en dergelijke, gevonden in publieke sanitaire installaties, of het kleinste kamertje in cafés, restaurants, stations, musea, concertzalen en sportstadions zijn welkom.

Bedoeling is om te onderzoeken hoe mensen zich voelen die hun mening ventileren op de wand van 'n toilet, wat hen bezighoudt, boos en opstandig maakt. De organisatoren zijn gefascineerd door de paradox in de naam "publiek toilet". Hoe kan iets zo intiems als een toilet toch openbaar zijn?  De bezoeker is er alleen, maar voor en na hem of haar frequenteren duizenden anderen het schijthuisje. En u kan er alles kwijt, ongecensureerd, zelfs het meest extreme, in alle veiligheid, onbewaakt en niet bespied.    

Terwijl u op de pot uitvoert wat daar normaal is, kan u zonder risico op de wand van het hokje alles kwijt.

Meer informatie vindt u op de website van het Riolenmuseum hier