Complete make-over voor wijk Keiput in Houtem

De sociale woonwijk Keiput in Houtem ondergaat de komende jaren een complete metamorfose. De stad vernieuwt de straten en pleinen; de Inter-Vilvoordse renoveert de huizen en appartementen. De woningen die er het slechtst aan toe zijn worden zelfs vervangen door nieuwbouw.

De 500 woningen in de wijk dateren uit 1982. Een reeks oude en versleten woongebouwen worden vervangen door 6 nieuwe gebouwen. Hierbij worden 94 appartementen afgebroken en worden er 76 nieuw gebouwd. De andere woningen ondergaan een klassieke minder doorgedreven renovatie onder meer op het vlak van isolatie.

Momenteel is de eerste fase van het ambitieuze project al volop bezig. Door een gefaseerde aanpak wordt de woonzekerheid van de gezinnen gegarandeerd. Ze moeten pas verhuizen als de nieuwbouw klaar is. De ingebruikname van de twee eerste blokken met 30 appartementen is gepland voor april 2019.

Het centrale Rodenbachplein wordt tegelijk ook vernieuwd. De bestaande voetbalkooi verhuist naar een andere plaats in de wijk. De wijk die tot voor een paar jaar geregeld negatief in het nieuws kwam omwille van drugs, criminele bendes, vandalisme en overlast, heeft die kwalijke reputatie intussen ook deels van zich afgeschud. Het renovatieproject zal ruim 10 miljoen euro kosten.