Frank Deboosere : "Volgende week minima tot -10 graden"

Na een heel zachte januarimaand, slaat het weer nu om. In de Ardennen is het vandaag al aan het sneeuwen en begin volgende week wordt het echt winters koud, met temperaturen die amper boven het vriespunt zullen uitkomen.

Vandaag en morgen is het nog winters wisselvallig met maximumtemperaturen rond 5 à 6 graden in Laag- en Midden-België.  Maar in de nacht van zaterdag op zondag zal de temperatuur verder dalen en zal het gaan vriezen. Daardoor is er kans op gladde wegen. Hoe u zich het best voorbereidt op vrieskou, leest u hier.

"Vanaf zondag krijgen we de zon te zien, dat is het goede nieuws", zegt weerman Frank Deboosere. "Het wordt wel kouder. Zondag halen we nog 2 graden, maar van maandag tot en met woensdag komen de maxima niet hoger dan het vriespunt. De minimumtemperaturen dalen van -2 tot -10 graden."