Belga

Gina Lollobrigida (90) krijgt ster op Walk of Fame

De Italiaanse actrice Gina Lollobrigida (90) heeft op de Walk of Fame een ster gekregen. Ze was destijds één van de grote sekssymbolen van het witte doek en speelde ooit aan de zijde van Humphrey Bogart en Frank Sinatra. 

Lollobrigida, in 1927 in het dorpje Subiaco ten oosten van Rome geboren, studeerde schilderkunst en beeldhouwkunst vooraleer ze eerder toevallig in de filmwereld verzeilde. Lange tijd gold zij als de "mooiste vrouw ter wereld". 

In de jaren 50 en 60 blikte ze films in als "Fanfan la tulipe" en "De bultenaar van de Notre Dame". Na haar filmcarrière boekte Lollobrigida, aan wie zelfs liedjes werden gewijd, successen als fotojournaliste (met portrettenreeksen van Fidel Castro, Salvador Dali en Henry Kissinger) en kunstenares.

"Ik ben behandeld als een koningin", zei een zichtbaar geëmotioneerde Lollobrigida tijdens de plechtigheid op de Walk of Fame. Daar gaf zij ook een goede raad aan iedereen die gezond oud wil worden: "Altijd werken".

Belga