Hoe zou het nog zijn met de onhandig dansende "Left shark"?

Opnieuw zullen zondag miljoenen american football-fans op het puntje van hun stoel zitten tijdens de finale van de Super Bowl tussen de Philadelphia Eagles en de New England Patriots. De muzikale animatie wordt dit keer verzorgd door Justin Timberlake. Drie jaar geleden was Katy Perry de hoofdact. Maar het was niet zij die uiteindelijk met alle aandacht ging lopen. Tijdens haar optreden doken plots 2 backingdansers op, verkleed als blauwe haai. Eentje van hen danste zo stuntelig dat zijn korte optreden een trending topic werd, vooral om de spot met hem te drijven. "Left shark" bleek uiteindelijk Brian Gaw te zijn, die zoveel mogelijk in de anonimiteit wenste te blijven. Nu deed hij toch zijn verhaal op de radiozender NPR.

"Was hij daar tegen zijn zin?" Of, "Kan hij misschien niet dansen?" Of, "Kon hij de muziek niet horen?" Iedereen had zo zijn mening na het optreden van "Left shark" in 2015:

Het was Bryan Gaw die doelloos met zijn vinnen leek rond te slaan. Op dat moment maakte hij vast deel uit van het dansers die Katy Perry op tournee vergezelden. En soms mocht er tijdens een optreden een vorm van vrije expressie zijn, aldus Gaw op NPR: "We noemden dat free style-choreografie. Je kan dan bewegen zoals je wil, hoe je je voelt als danser op dat moment. Ik had het toen erg warm in dat dikke haaienpak. Dus wat doe je? Je gaat een heel ander karakter voorstellen. Ik wilde de underdog uitbeelden, de dagdagelijkse persoon. Iemand die niet perfect was. Toen het zover was, was het ronduit belachelijk. Ik zat helemaal in mijn rol."

Het feit dat hij daarna viraal ging, was moeilijker dan gedacht om dragen voor Gaw. Vooral omdat hem verweten werd het optreden van Perry verknald te hebben. "Daarom wilde ik ook geen interviews geven. Dat optreden draaide om Katy Perry, niet om mij", aldus Gaw, "Toch heb ik na verloop van tijd vrede gesloten met het "Left shark"-fenomeen en ben ik het beginnen koesteren."

"Mensen reageren nu dan ook helemaal anders. In de zin van: "Was jij dat? Wow, cool man!" Als ik ergens solliciteer, dan zet ik het optreden zelfs op mijn curriculum vitae."

Toch zette hij een jaar geleden zijn danscarrière op een laag pitje –Gaw danste 5 jaar bij het ensemble van Katy Perry-  en smeet hij zich op een andere passie. Hij werkt nu namelijk als kapper in het befaamde "Mare salon" in West Hollywood in de Amerikaanse staat Californië.