Michelle Obama geeft leerlinge het maximum van de punten

Het is vaak een moeilijke keuze voor kinderen, wanneer ze de opdracht krijgen een spreekbeurt te maken. Maar niet zo voor de 9-jarige Alexandra, die resoluut koos voor haar grote idool, Michelle Obama. Met het achterliggende idee van kinderen aan te zetten om verder te studeren –een van de belangrijkste werkpunten van de echtgenote van de ex-president van de VS- werkte Alexandra haar project uit en presenteerde het voor de klas in een blauwe jurk, gelijkaardig aan die van Michelle Obama tijdens de Democratische Conventie in 2016. Uiteindelijk leverde het haar een A+ op van niemand anders dan Michelle Obama zelf.

Het was Alexandra’s moeder die begin deze week het werkstuk van haar dochter op Twitter publiceerde:

Bij de voorstelling van haar project droeg Alexandra een jurk die onmiddellijk deed denken aan de jurk die Michelle Obama droeg tijdens de Democratische Conventie in 2016:

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

En uiteindelijk reageerde dus niemand anders dan de ex-first lady zelf:

Moeder Audrey Dow op Buzzfeed News: "Alexandra was door die reactie helemaal van de kaart en zelfs overweldigd. Ze had de tranen in haar ogen en kon maar niet geloven dat de first lady persoonlijk gereageerd had. Ze was zo gelukkig en kon niet wachten om het aan haar vrienden en de leraar te vertellen."

De reactie van Michelle Obama werd op sociale media alvast hartelijk toegejuicht: