Video player inladen ...

8 gewonden na ongeval met bus MIVB, 1 slachtoffer in levensgevaar

In de buurt van het Centraal Station in Brussel is een groep voetgangers aangereden door een bus van de MIVB. Acht mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, een van hen verkeert in levensgevaar.

Het ongeval is mogelijk veroorzaakt doordat de buschauffeur onwel is geworden achter het stuur. "Verschillende elementen wijzen daar op", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. Nadat de bus op de voetgangers was ingereden, reed hij ook nog eens in op een geparkeerde auto.

Het verkeer in de Koloniënstraat richting het Centraal-Station wordt lokaal omgeleid. In de richting van de Wetstraat kan het verkeer wel nog rijden. Het busverkeer van de MIVB tussen de haltes Centraal-Station en Park is onderbroken.