Oost-Vlaamse burgemeesters: "Wij willen dit jaar tijdens de Ronde wel op tv"

De burgemeesters van Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem, in de provincie Oost-Vlaanderen, willen dat hun gemeenten tijdens de live-uitzending van de Ronde van Vlaanderen beter in beeld gebracht worden door de VRT. Dat schrijft het Nieuwsblad. Bij de uitzending vorig jaar werd de live-verslaggeving anderhalf uur onderbroken, net op het moment dat de renners door de gemeenten reden. De vier burgemeesters hebben daarom een brief geschreven aan de VRT.

De eis van de vier burgermeesters is  duidelijk. "We betalen aan organisator Flanders Classics veel geld om onze gemeente te promoten, we verwachten dan ook dat we daarvoor iets in de plaats krijgen."

"Vorig jaar was ons in de coulissen trouwens beloofd dat de hele Ronde integraal zou worden uitgezonden", zegt Hugo Dewaele (CD&V), de burgemeester van Erpe-Mere. "Maar inwoners van Erpe-Mere die hun gemeente graag eens op televisie zagen, werden teleurgesteld."

 Bij de uitzending vorig jaar werd de live-verslaggeving namelijk anderhalf uur
onderbroken, net op het moment dat de renners door de gemeenten in kwestie reden. "Dat komt omdat de helikopters die worden ingezet op dat moment moeten landen en bijtanken", reageert VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

De "Ronde" van Ruben Van Gucht kon plots wel volledig op tv

"Kan wel zijn", argumenteert Dewaele, "maar toen Ruben Van Gucht vorig jaar hetzelfde parcours reed, kon dat plots wel integraal gevolgd worden op tv. Ik voel me toch wat "gepakt"."

Volgens Van Goethem is het echter niet zo eenvoudig. "De rit van Ruben Van Gucht werd uitgezonden via het 4G-netwerk, dat was een testfase. Maar om een belangrijk evenement zoals de Ronde volledig uit te zenden, is die technologie nog niet stabiel genoeg."

De VRT zal de vraag van de burgemeesters nu aandachtig bestuderen. "En we gaan daar zeker ook op antwoorden", besluit Van Goethem.