Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Vermoedelijk opnieuw 90 migranten verdronken in Middellandse Zee

Voor de kust van Libië is opnieuw een boot gekapseisd die migranten aan boord had. Daarbij zijn volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) vermoedelijk zo'n 90 mensen verdronken. De meesten van hen zijn Pakistanen.

Drie opvarenden van de boot (foto boven is een archieffoto, red.) overleefden -twee konden zich al zwemmend redden, een andere werd gered door vissers. Het gaat om twee Pakistanen en een Libiër. Zij zeggen dat er ongeveer 90 mensen aan boord waren. 

Tien lichamen, van acht Pakistanen en twee Libiërs, zijn aangespoeld op de Libische kust.

De opvarenden waren bijna allemaal Pakistanen. Het aantal Pakistanen dat vanuit Libië de Middellandse Zee oversteekt, lijkt in stijgende lijn te gaan. Vorig jaar arriveerden 3.138 Pakistanen in Italië. In januari dit jaar zijn er al 240 Pakistanen aangekomen, terwijl dat er vorig jaar in januari slechts negen waren.   

Vorig jaar overleefden meer dan 3.100 migranten de oversteek van de Middellandse Zee niet. 2.800 van hen waren vertrokken uit Libië.