Pepper Challenge opvolger van de Ice Bucket Challenge

Na de Ice Bucket Challenge is er nu de Pepper Challenge.  Dit keer dagen mensen elkaar uit om een ‘hot pepper’ te eten. De bedoeling is dezelfde: de ziekte ALS in de kijker zetten en geld verzamelen voor onderzoek naar de dodelijke zenuwziekte.

De Ice Bucket Challenge was een positieve hype. Miljoenen mensen goten een emmer ijswater over hun hoofd om de zenuw-spierziekte ALS in de kijker te zetten. Het  bracht wereldwijd zo'n 115 miljoen dollar op om onderzoek te doen naar de dodelijke ziekte, waarbij de motorneuronen afsterven. Het eten van een ‘hot pepper’ moet het succesverhaal nog eens over doen.

De challenge heet #ALSPepperChallenge. Je moet een hot pepper, een pikante peper eten en dit filmen, het op sociale media zetten en drie vrienden nomineren hetzelfde te doen. Doen ze dit niet, dan moeten ze geld storten naar de ALS Liga.

De nieuwe challenge is al hot in de Verenigde Staten. Heel wat BA's, bekende Amerikanen namen reeds deel aan de challenge. Zelfs de First Lady Melania Trump werd al uitgedaagd.

In Nederland en België gaat de Pepper Challenge sinds enkele weken viraal. De Vlaamse ALS-patiënt Danny Czekaj gaf de aftrap en daagt stand-upcomedians Bert Gabriëls, Alex Agnew en Bart Cannaerts uit.

Video player inladen ...

De ALS Liga zelf roept alvast bedrijfsleiders Dominique Leroy, Marc Coucke en Wouter Torfs op om zich in te zetten tegen ALS en de challenge te doen.

Video player inladen ...