Rellen in Calais, stakende cipiers en songteksten op de weg: dit is onze VRT NWS ochtendupdate

In Calais zijn er hevige rellen uitgebroken, de cipiers van alle gevangenissen in ons land hebben het werk neergelegd en "Last night a DJ saved my life" staat op de snelweg. Dit is onze VRT NWS ochtendupdate.

1. Hevige rellen in Calais

In Calais, in Noord-Frankrijk, hebben gisterenavond hevige rellen plaatsgevonden tussen Afghaanse en Afrikaanse migranten. Er is geschoten en gevochten. Vijf mensen raakten levensgevaarlijk gewond. Lees meer in ons artikel.

2. Cipiers staken

In alle gevangenissen in ons land wordt er sinds 22 uur gisterenavond gestaakt. De cipiers leggen tot morgenochtend het werk neer omdat ze vinden dat er te weinig personeel is. Lees meer in ons artikel.

3. "Last night a DJ saved my life"

Op de E40 en de E19 staat sinds vannacht de boodschap "Last night a DJ saved my life" op de weg geschilderd. Het gaat om een campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, die mensen wil aansporen om voldoende afstand te houden in het verkeer. MNM-dj Peter Van de Veire is het gezicht van de campagne. Lees meer in ons artikel.