Leegstaande handelspanden, boze burgemeesters en mijnwerkers gered: dit is onze VRT NWS middagupdate

Er staan opnieuw meer handelspanden leeg, enkele burgemeesters zijn boos over de Ronde van Vlaanderen en in Zuid-Afrika zijn 1.000 mijnwerkers gered. Dit is onze VRT NWS middagupdate. 

1. Handelspanden staan leeg

De leegstand bij handelspanden in ons land is opnieuw toegenomen, al voor het tiende jaar op rij. Begin vorige maand stonden meer dan 21.000 winkels, cafés en restaurants leeg, vooral in klassieke winkelstraten. Dat komt omdat steeds meer mensen online winkelen, maar ook door de concurrentie met shoppingcentra.

Lees meer in ons artikel.

2. Burgemeesters zijn boos over de ronde

De burgemeesters van Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem willen dat hun gemeenten tijdens de live-uitzending van de Ronde van Vlaanderen beter in beeld worden gebracht. Vorig jaar werd de uitzending anderhalf uur onderbroken, op het moment dat de renners door die gemeenten reden. De VRT bekijkt de vraag.

Lees meer in ons artikel.

3. Duizend mijnwerkers gered

In Johannesburg, in Zuid-Afrika, zijn zo'n 1000 mijnwerkers gered uit een goudmijn. Ze zaten daar sinds eergisteren vast, omdat de liften niet meer werkten door een stroomstoring. De mijnwerkers zijn allemaal gezond en wel boven geraakt.

Lees meer in ons artikel.