Videospeler inladen...

Bewoner opent zelf het vuur bij schietpartij in woning in Herne

Bij de schietpartij in een woning in Herne heeft de bewoner zelf het vuur geopend op de vijf mannen die vrijdagnacht naar zijn huis waren gekomen. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. De twee zwaargewonden zijn inmiddels buiten levensgevaar. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde gemeld.

De schietpartij vond vrijdagnacht rond 1.45 uur plaats in een woning in de Manhovestraat in Herne in Vlaams-Brabant. Het was er tot een confrontatie gekomen tussen de bewoner en vijf bezoekers, van wie aanvankelijk werd gedacht dat het om overvallers ging. Twee personen liepen zware verwondingen op.     

Op grond van de verklaringen van alle betrokken partijen en de eerste conclusies van de deskundigen wordt de 29-jarige bewoner voorlopig als enige verdachte beschouwd. De man was aanvankelijk als slachtoffer voorgesteld. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket en zal morgen voor de onderzoeksrechter worden geleid wegens poging tot doodslag.   

De vijf andere mannen, tussen 21 en 29 jaar oud en afkomstig uit Edingen en Lessines, zouden op vraag van de verdachte naar Herne zijn gekomen. Dat gebeurde in het kader van een discussie tussen de verdachte en een van de bezoekers over een geld- of vrouwenkwestie. Toen de vijf mannen ter plaatse kwamen, werden twee van hen onmiddellijk neergeschoten door de verdachte.     

Een 29-jarige man uit Edingen werd viermaal geraakt, onder meer in de buik en het linkerbeen. Een 22-jarige man, eveneens uit Edingen, werd eenmaal getroffen in de buik. Beide slachtoffers zijn buiten levensgevaar en worden verzorgd in het ziekenhuis.

Meest gelezen