Chauffeur van busongeval in Brussel moest uitwijken voor auto

De buschauffeur die gisteren in de buurt van het Centraal Station in Brussel inreed op een groep voetgangers, werd pas onwel ná het ongeval. Dat zegt het parket. De chauffeur zou eerst met zijn bus uitgeweken zijn voor een auto. Daardoor is hij op het voetpad terechtgekomen. Pas na de klap is hij onwel geworden. 

De buschauffeur die gisteren inreed op een groep voetgangers in de buurt van het Centraal Station werd pas onwel ná het ongeval. “Uit de vaststellingen blijkt dat de chauffeur eerst een uitwijkmanoeuvre uitvoerde om een botsing met een ander voertuig te vermijden”, zegt Ine van Wymersch van het Brusselse parket. “Door dat manoeuvre is hij op het voetpad terechtgekomen, waar hij de voetgangers aanreed. Pas na de klap is hij onwel geworden.”

Bij het ongeval raakten minstens zeven mensen gewond. Eén van hen verkeert nog in levensgevaar. “Zowel de buschauffeur als de bestuurder van het andere voertuig werden verhoord”, zegt Van Wymersch. “De buschauffeur verklaarde onmiddellijk dat hij onwel was geworden, maar nu blijkt dat dat pas na het ongeval is gebeurd. Er was geen drugs of alcohol in het spel. Zowel de buschauffeur als de autobestuurder werden na verhoor vrijgelaten. Het verdere onderzoek loopt nog.”