Freya Van den Bossche verdwijnt uit de Gentse gemeenteraad 

Freya Van den Bossche (SP.A) zegt de actieve Gentse lokale politiek vaarwel. De socialiste zal niet op de kartellijst van Groen en SP.A staan voor de gemeenteraadsverkiezingen, schrijft Het Nieuwsblad. Van den Bossche wil zich nu focussen op haar werk als Vlaams Parlementslid. 

Freya Van den Bossche zat sinds 2000 in de Gentse gemeenteraad en was ook 6 jaar schepen in de Arteveldestad. Maar na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal de SP.A-politica niet terugkeren. "Ik heb geaarzeld", geeft Van den Bossche toe. "Maar ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt en ik ben overtuigd van die beslissing."

Van den Bossche wil zich toeleggen op haar werk in het Vlaams Parlement. Een combinatie met de drukke agenda van de gemeenteraad in Gent acht ze niet mogelijk.  Haar beslissing is ook mee ingegeven door de manier waarop de afgelopen jaren oppositie is gevoerd. “Hard op de man, dat heeft me teleurgesteld", klinkt het. "Over de Gentse politiek valt genoeg te zeggen om dat niet te moeten doen."

Van den Bossche zal wel de lijst voor de provincieraad duwen, maar zal evenmin naar de provincie gaan. "Ik steun de lijst alleen", zegt ze. Steun die ze ook achter de schermen zal geven aan de Gentse afdeling. "Ik zal harder campagne voeren dan ooit". Van den Bossche voelt namelijk aan dat een verderzetting van het huidige bestuur onder druk staat.

Harder campagne voeren dan ooit